Piškotki in varovanje osebnih podatkov

1. Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Spoštovani obiskovalec spletne strani Webster.si!

Naša spletna stran uporablja spletne piškotke, ki z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje shranijo vaše prednostne izbire in druge informacije, spremljajo obiskanost spletne strani ter omogočajo deljenje vsebine prek družbenih omrežij. Več o piškotkih si lahko preberete v naši Politiki o spletnih piškotkih.

O piškotkih

Vse Webster.si spletne strani uporabljajo piškotke. Z uporabo naše spletne strani in strinjanjem z našo politiko spletnih piškotkov, soglašate, da Webster uporabi piškotke v skladu s pogoji poslovanja.

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo.

Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta.

Obstajata dve glavni skupini piškotkov: piškotki posamezne seje in trajni piškotki:

Piškotki posamezne seje se izbrišejo iz vašega računalnika takoj, ko zaprete vaš brskalnik.

Trajni piškotki ostanejo shranjeni na vašem računalniku, dokler jih ne izbrišete ali jim ne poteče veljavnost.

Webster.si na spletnih straneh uporablja piškotke za naslednje namene:

 • za zbiranje podatkov o uporabniku preko Google Analytics orodij
 • za zagotavljanje primernih vsebin preko Facebook strani
 • da uporabniku, ki je našo spletno stran že obiskal, lahko prikaže priporočila
 • da lahko omogoči delitev vsebin na socialnih omrežjih

Webster.si prav tako uporablja Google AdWords za konverzijo sledenja in preusmeritve. Pri tem gre za tretjerazredne piškotke za 90 dni in trajanjem 2 leti.

Google piškotki

Webster.si uporablja Google Analytics za analizo obiskanosti spletne strani. Google Analytics generira statistične in druge informacije o uporabi spletne strani s pomočjo piškotkov, ki so shranjeni na računalniku uporabnikov. Informacije zbrane v povezavi z našo spletno stranjo so uporabljene za pripravo poročil o uporabi in obiskanosti spletne strani.

Na kratko, to so naloge, ki jih omogočajo Google piškotki:

 • določitev domene, ki jo preučujemo
 • ločevanje posameznih uporabnikov
 • shranjevanje števila in časa zadnjega obiska
 • shranjevanje informacij o prometu na spletni strani
 • opredelitev začetne in končne strani seje / obiska
 • shranjevanje vrednosti obiskovalca-stopnje spremenljivk.

Google shrani in uporabi te informacije za 30 minut – 2 leti, odvisno od vrste piškotka. Politika zasebnosti podjetja Google vam je na voljo tukaj.

Zavrnitev piškotkov

Piškotkov ne bomo uporabljali za zbiranje osebnih podatkov o uporabnikih. Kakorkoli, če želite, lahko piškotke naše spletne strani ali spletne strani katerekoli tretje osebe zavrnete ali blokirate, tako da spremenite nastavitve brskalnika – za več informacij glejte funkcijo “Pomoč” v vašem brskalniku. Prosimo upoštevajte, da večina brskalnikov samodejno sprejema piškotke.

Če ne želite uporabe piškotkov, jih boste morda zato morali aktivno zbrisati ali blokirati. Za informacije o uporabi piškotkov v brskalnikih mobilnih telefonov in podrobnosti o tem, kako zavrniti ali zbrisati takšne piškotke, se prosimo obrnite na priročnik za uporabo vašega mobilnega telefona. Vedite, da boste z zavrnitvijo uporabe piškotkov še vedno lahko obiskovali naše spletne strani, le nekatere funkcije morda ne bodo delovale pravilno.

Blokiranje piškotkov bo imelo negativen vpliv na uporabnost nekaterih spletnih strani.

Nadaljne informacije

Za več informacij o Webster.si politiki zasebnosti in ostalih tovrstnih informacijah, ali če želite, da izbrišemo vse podatke o vas, nas kontaktirajte tukaj.

2. Izjava o varovanju osebnih podatkov

Splošno

Webster.si, DK-F, Denis Kovačević s.p., Cankarjeva ulica 10, 4240 Radovljica (v nadaljevanju Webster.si) spoštuje zasebnost vsakogar, ki obišče naše spletne strani. Želeli bi vas seznaniti, katere podatke Webster.si zbira in kako se uporabljajo. Izvedeli boste tudi, kako lahko uveljavljate svoje pravice glede podatkov, ki se nanašajo na vas.

Vse spremembe te lzjave o varovanju podatkov bodo objavljene na tej spletni strani. To vam omogoča, da se lahko kadarkoli seznanite s podrobnostmi zbiranja in uporabe podatkov.

Izjava o varovanju osebnih podatkov ne velja za spletne strani, do katerih lahko dostopate preko hiperpovezav, objavljenih na Webster.si.

Zbiranje, uporaba in obdelava osebnih podatkov

Naziv odgovorne osebe: Denis Kovačević s.p., Cankarjeva ulica 10, 4240 Radovljica

Webster.si  uporablja osebne podatke predvsem zato, da svojim uporabnikom omogoči uporabo teh spletnih strani. Kakršnakoli dodatna obdelava podatkov se izvede samo na osnovi drugih zakonskih obveznosti ali dovoljenj, ali če je posamezni uporabnik Webster.si dal svoje soglasje. Webster.si hrani in obdeluje podatke še posebno za naslednje namene:

Ko uporabniki obiščejo spletno stran, Webster.si samodejno zbira in hrani naslednje podatke:

IP-naslov ali identifikacijsko številko naprave, ki je dodeljena zadevni končni napravi, ki jo potrebujemo za pošiljanje zahtevane vsebine (npr. vsebine, besedila, slike in informacije o storitvah, podatkovne datoteke, ki so na voljo za nalaganje), aktivnosti uporabnikov na spletni strani, tip zadevne končne naprave, uporabljeni tip brskalnika ter datum in čas uporabe.

Webster.si hrani te podatke največ sedem dni za prepoznavanje in zasledovanje zlorabe ter za izboljšanje predstavitve storitev, lastnosti, funkcionalnosti in splošnih administrativnih nalog.

Obdelava in uporaba podatkov temeljita na zakonskih določbah, ki te postopke upravičujejo z utemeljitvijo, da (1) je obdelava podatkov potrebna za zagotavljanje spletne strani ali (2) da ima Webster.si prevladujoč pravni interes za zagotavljanje in izboljšanje funkcionalnosti in brezhibnega delovanja spletne strani ter da je spletna stran prilagojena potrebam uporabnikov.

Nadaljna obdelava osebnih podatkov

Morda ste posredovali svoje kontaktne podatke preko našega kontaktnega obrazca (KONTAKT).

Vaše podatke bomo uporabili za to, da bomo lahko odgovorili na vašo zahtevo.

Obdelava in uporaba vaših podatkov temeljita na zakonskih določilih, ki upravičujejo take postopke z utemeljitvijo, da so potrebni za obdelavo vaše zahteve.

Če niste podali soglasja za daljšo hrambo podatkov v okviru našega upravljanja odnosov z deležniki, podatkov ne bomo hranili dlje, kot je potrebno za izpolnitev zgoraj navedenega namena oziroma tako dolgo, kot se to zahteva pri obvezni hrambi podatkov.

Vaše pravice v povezavi podatki, ki se nanašajo na vas/Pooblaščenec za varstvo podatkov s podatki, ki se nanašajo na vas/Pooblaščenec za varstvo podatkov

Do svojih podatkov imate pravico dostopati kadarkoli. Poleg tega lahko, če so izpolnjene določene zahteve, uveljavljate spodaj navedene pravice:

 • pravico do popravka,
 • pravico do izbrisa podatkov,
 • pravico do omejevanja obdelave podatkov,
 • pravico do vložitve pritožbe pri pristojnem nadzornem organu za varstvo podatkov,
 • pravico do prenosljivosti podatkov (od 25. maja 2018).

Pravica do zavrnitve

V primeru aktivnosti, povezanih z obdelavo vaših osebnih podatkov, ki se izvaja na podlagi pravnega interesa Webster.si, imate pravico obdelavo kadarkoli zavrniti zaradi razlogov, ki izhajajo iz vašega posebnega položaja. Webster.si bo nemudoma prenehal z obdelavo podatkov, razen če lahko dokaže pomembne razloge, ki prevladajo nad vašimi interesi, pravicami in svoboščinami, ali če je obdelava podatkov namenjena uveljavljanju, izvajanju ali obrambi pred pravnimi zahtevki.

V takšnih primerih, ali če imate kakršnekoli druge želje v zvezi z vašimi osebnimi podatki, vas prosimo, da nam pošljete elektronsko pošto na e-naslov info@webster.si

Naslov odgovorne fizične osebe Denis Kovačević s.p., Cankarjeva ulica 10, 4240 Radovljica, Slovenija

Uporaba vtičnikov za družbena omrežja

Na naši spletni strani so integrirani različni vtičniki (plugins) za različna družbena omrežja. Te storitve ponujajo naslednja podjetja (ponudniki storitev):

Družbeno omrežje Facebook upravlja družba Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, ZDA (Facebook). Seznam vtičnikov najdete na spletni strani: https://developers.facebook.com/docs/­plugins

Linkedln upravlja družba Linkedln Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, ZDA (Linkedln). Seznam vtičnikov najdete na spletni strani: https://developer.linkedin.com/plugins#

Za povečanje zaščite osebnih podatkov pri obisku naše spletne strani so vtičniki (plugins) za družbena omrežja v našo spletno stran integrirani s tako imenovano rešitvijo “dveh klikov”. Takšen koncept zagotavlja, da se povezava s strežniki posameznega ponudnika ob obisku naših spletnih strani, ki vsebujejo takšne vtičnike, ne vzpostavi samodejno. Aktivirajo se šele, ko jih kot uporabnik aktivirate in s tem podate svoje soglasje za prenos podatkov, tako da vaš brskalnik vzpostavi neposredno povezavo s strežniki določenega ponudnika. Vsebina vtičnika določenega ponudnika se nato posreduje neposredno do vašega brskalnika in se prikaže na zaslonu vašega računalnika.

S pomočjo vtičnikov dobi posamezni ponudnik informacijo o tem, do katere naše spletne strani ste dostopali. Če ste v času obiska naše spletne strani z vašim uporabniškim računom prijavljeni na enem izmed družbenih omrežij, se lahko ponudnik seznani s tem, do katerih vsebin dostopate. V primeru interakcije z vtičniki, npr. če pritisnete gumb “všeč mi je” ali če oddate komentar, vaš brskalnik to informacijo posreduje do strežnikov določenega ponudnika, kjer se ta shrani.

Dodatne informacije o zbiranju in uporabi podatkov na družbenih omrežjih Facebook ali Twitter ter o vaših pravicah in možnostih za varstvo zasebnosti lahko najdete na spletni strani določenega ponudnika (politika varstva podatkov/politika varstva zasebnosti):

Facebook – politika varovanja podatkov/politika varovanja zasebnosti: http://www.facebook.com/policy.php

Twitter – politika varovanja podatkov/politika varovanja zasebnosti: https://twitter.com/privacy

Instagram – politika varovanja podatkov/politika varovanja zasebnosti: https://help.instagram.com/­155833707900388/

LinkedIn – politika varovanja podatkov/politika varovanja zasebnosti: https://www.linkedin.com/legai/Data Protection-policy