Izdelava spletnih strani - Web Design

Izdelava spletnih strani mora biti: osredotočena na vaše potrebe, prepričljiva za ciljne skupine in usmerjena v prihodnost vašega podjetja.

Izdelava spletnih strani Ljubljana Kranj Bled

Izdelava spletnih strani po vaših željah

Websterji verjamemo, da nismo le še eno podjetje, ki se ukvarja s spletnim oblikovanjem. Izdelava spletnih strani je posebna izkušnja vsakega podjetja, ki se odloči izkoristiti številne prednosti svetovnega spleta. Tu postavljamo trdne temelje že danes in gradimo za jutri. Dober spletni nastop je prilagojen dejavnosti vašega podjetja in njegovi blagovni znamki, odraža točno vas, vaš posel in vaše cilje.

Kakšne so dobre spletne strani?

Spletne strani za vašo prihodnost

Spletne strani so del blagovne znamke vašega podjetja in pripomorejo, k prepoznavnosti le tega. Odlična spletna stran združuje oblikovno dovršenost, funkcionalnost in zadostno mero informacij, ki zanimajo vaše uporabnike. V današnjem času mora dobra spletna stran biti tudi odzivna in prilagodljiva mobilnim napravam, nalagati se mora hitro in prispevati k rezultatom podjetja.

Izdelava spletnih strani za visoke pozicije v iskalnikih

Spletna stran mora biti vpisana v iskalnike kot so Google, Yahoo, Bing, Najdi.si ipd. ter tu dosegati visoka mesta. Do visokih mest na iskalnikih pridemo z optimizacijo spletnih strani. Optimizacija spletne strani je zapleten postopek, ki vaši spletni strani pomaga do boljših uvrstitev v spletnih iskalnih. Sedaj, ko vemo kakšen mora biti spletni nastop, se izdelava spletne strani lahko prične.

01 NAČRTOVANJE SPLETNE STRANI

Izrazite svoje želje in cilje spletne strani, mi pa vam pripravimo osnutek.

Izdelava spletne strani se začne z razumevanjem naročnika (vas), vašega podjetja, blagovne znamke, vaših želja, potreb in pričakovanj ter ciljev uporabe nastajajoče spletne strani. Ko vas bolje spoznamo, izdelamo žični model (wireframe), načrt organiziranosti in funkcionalnosti spletnega mesta. Skupaj določimo veliko večino vizualnega izgleda spletne strani, razporeditev elementov in vsebin na spletni strani, barve, pisave in cilje uporabe. Dogovorimo se za rok izdelave.

Nadaljujemo z raziskavo dejavnosti v kateri vaše podjetje deluje, analiziramo vaše konkurente in njihove spletne nastope. Raziščemo, na kakšen način in kakšno ciljno publiko želite nagovoriti. Skrbno pregledamo vaše digitalne in tekstovne vsebine ter jih prilagodimo ključnim besedam in besednim zvezam, ki bodo pripomogle k optimizaciji spletne strani za iskalnike. V kolikor jih ni, se lotimo pisanja mi.

02 RAZISKAVA DEJAVNOSTI

Raziščemo dejavnost, vaše konkurente, pripravimo vsebino.

03 RAZVOJ IN IZDELAVA SPLETNIH STRANI

Izdelava spletnih strani, ki jih prilagodimo mobilnim napravam.

Dejanska izdelava spletnih strani se začne z osnutkom prve, uvodne vstopne strani. Šele ko ste popolnoma zadovoljni z izgledom domače strani, oblikovalec lahko nadaljuje. Oblikujemo podstrani in se posvetimo vsem vašim zamislim. Oblikujemo vse gumbe, dodamo galerije slik in povezave do socialnih omrežij, vzpostavimo kontaktne obrazce in prilagodimo spletno stran za optimalno delovanje na vseh mobilnih napravah.

Ko spletno stran pregledate in ste zadovoljni z vsem narejenim, spletno stran zaženemo. In da, vaša spletna stran je zagnana, prisotni ste na spletu. Sedaj sledi še vpis spletne strani v iskalnike in pot na vrh. Pri nas od tega trenutka dalje ne boste prepuščeni sami sebi. Tudi naš interes je, da stran deluje in služi svojemu namenu. Ko je izdelava spletne strani končana, je stran treba v določenih intervalih vzdrževati in redno posodabljati vtičnike, gumbe, povezave,…

04 NASTOP NA SPLETU

Spletno stran izstrelimo na internet in vpišemo v spletne iskalnike.

05 VZDRŽEVANJE IN OPTIMIZACIJA

Spletne strani redno posodabljamo in odpravljamo napake.

Za nemoteno in hitro delovanje spletna stran rabi redno vzdrževanje in posodabljanje. Delujemo proaktivno in vaše spletne strani ščitimo pred napadi, redno posodabljamo vtičnike, vsebine in v koraku s časom in vašim željam dodajamo tekstovno in slikovno gradivo. Za kar najboljšo učinkovitost v spletnih iskalnikih, vašo stran sproti prilagodimo novostim na področju optimizacije spletnih strani. Tako boste vedno IN, in ciljna publika vas bo lažje in hitreje našla.

Ustvarjamo na čas odporne spletne strani, ki služijo svojemu namenu. Sporočite nam vaše želje in predloge. Veselimo se vašega sporočila.

Izdelava spletnih strani ima številne prednosti

01

Višja prodaja

Prisotnost na spletu s seboj prinese dodatne stranke in s tem višjo prodajo. Potencialni kupci vas na spletu iščejo že v tem trenutku. Naj stranke med konkurenti opazijo in izberejo vas.

02

Nižji stroški

Dobre spletne strani podjetjem prispevajo vedno večji delež kupcev izdelkov in storitev. Naložba v spletno stran prispeva k nižjim stroškom pridobivanja novih in zadrževanja starih kupcev.

03

Boljša prepoznavnost

Prepoznavnost podjetja se gradi dolgoročno in prispeva k zaupanju strank v vaš posel in blagovno znamko. Več, ko vas bodo ljudje videli, bolj jim boste všeč in lažje jih boste prepričali k akciji.

04

Boljša informiranost

Ob osnovnih informacijah o vašem podjetju, razsvetlite svoje stranke tudi o novostih, ki jih pripravljate, o vaših izdelkih in storitvah ter posebnih priložnostih. Pokažite kaj imate pripravljeno za svoje stranke.

05

Reklama 24/7

Spletne strani so uporabnikom na voljo 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Delujejo non stop in vaše podjetje prikažejo v slehernem trenutku potrebe po vaših izdelkih in storitvah. Izdelava spletne strani omogoči, da ste vidni kjerkoli in kadarkoli.

06

Večji trg

Spletne strani nastopajo na svetovnem spletu in so vidne prav vsakomur. Izdelava spletnih strani vam bo zagotovila, da boste vaše podjetje, izdelke in storitve predstavili več kot le lokalni populaciji. Postanite vidni celem svetu.

Izdelava spletnih strani s pravo agencijo

Imate nepremičninsko agencijo, mizarsko delavnico, zobozdravstvene storitve ali mogoče spletno trgovino z lesenimi izdelki? Ni važno. Karkoli že vaša spletna stran sporoča, to mora biti predstavljeno na primeren in zanimiv način ob podpori vrhunskega designa in hitrega nalaganja vsebine. Izdelava spletne strani je projekt za katerega si je treba vzeti čas. Naj za vse to in še več poskrbi vaš novi spletni partner Webster.

Popolna storitev

Izdelava spletne strani z registracijo vaše domene. Zakupimo gostovanje, uredimo e-poštne naslove, tekste, galerije, oblikovno dovršenost,...

Odlična vrednost

Izdelava spletnih strani bo dopolnjena z našim znanjem in predlogi, saj tako zagotovimo najboljše razmerje med kakovostjo in ceno.

Visoka učinkovitost

Poskrbimo, da je spletna stran uvrščena na prve strani iskalnikov in prilagojena mobilnim napravam. Stran že takoj postaja tržnik.

Odzivni design

Razvijamo vrhunske in vsem napravam prilagodljive spletne strani. Tako se uporabnikom lahko približate na kjerkoli in katerikoli napravi.

V koraku s časom

Izdelava spletnih strani je naša prioriteta, zato ustvarjamo na čas odporne spletne strani, ki se lahko hitro posodabljajo in spreminjajo.

Izdelava spletnih strani s primernim CMS sistemom

Kakšno spletno stran vam lahko izdelamo?

Izdelava spletne strani mora biti opravljena na najbolj moderen in spletu prijazen način. Websterji pri svojem delu uporabljamo odprtokodne CMS sistemeCMS je kratica za Content Management System, kar v slovenščini pomeni sistem za urejanje (spletnih) vsebin. Gre za platformo, ki omogoča urejanje spletnih vsebin brez programiranja in pisanja kod. Bolj preproste, predstavitvene spletne strani izdelamo v WordPress CMS sistemu, spletne trgovine pa na WooCommerce platformi. Za naprednejše, večje in bolj zapletene spletne trgovine pride v poštev Magento

Wordpress izdelava spletnih strani

Izdelava spletnih strani WORDPRESS

WordPress je svetovno najbolj razširjen, odprtokodni CMS sistem, ki je primeren za najrazličnejše spletne strani in manjše spletne trgovine. WordPress uporablja že več kot 35% spleta in je tako najbolj priljubljen urejevalnik vsebine. Spletne strani izdelane na WordPress sistemu so enostavne za urejanje, hitre in cenovno dostopne. WordPress CMS urejevalnik odlikujejo neskončne možnosti razširitev in prilagoditev spletnih vsebin, ki bodo navdišile tudi najbolj zahtevne uporabnike.

Izdelava spletne strani WOOCOMMERCE

WooCommerce je najbolj priljubljen, odprtokodni urejevalnik, ki ga uporabljamo pri izdelavi spletnih trgovin. Na spletu trenutno poganja že več kot 28% internetnih trgovin in je primeren za prodajo najrazličnejših produktov. WooCommerce se popolnoma dopolnjuje z WordPress CMS-jem in lahko podpre neomejeno število izdelkov, je enostaven za urejanje, obenem pa nudi neomejene možnosti nadgrajevanja. Nudi vse kar moderna spletna trgovina potrebuje.

Wordpress izdelava spletnih strani logo
Woocommerce izdelava spletnih trgovin
Magento izdelava spletnih trgovin

Izdelava spletnih strani Info cenik

Webster BASIC

Osnovna predstavitev
395
00
 • Registracija domene
 • Spletno gostovanje
 • Do 5 podnstrani
 • Svetovanje pri pripravi vsebin
 • Prilagoditev tipskega dizajna
 • Osnovna tehnična optimizacija
 • Do 1 kontaktni obrazec
 • Prilagoditev mobilnim napravam
 • Namestitev Google Analytics
ŠALJIVEC

Webster BOOSTER

Napredna predstavitev
795
00
 • Registracija domene
 • Spletno gostovanje
 • Do 10 podnstrani
 • Analiza konurence
 • Pomoč pri pripravi vsebin
 • Napredno oblikovanje domače strani
 • Osnovna on-site optimizacija
 • Do 3 kontaktni obrazci
 • Google zemljevid
 • Prilagoditev mobilnim napravam
 • Piškotki in splošni pogoji uporabe
 • Namestitev Google Analytics
PODJETNIK

Webster PRO

Premium predstavitev
1195
00
 • Registracija domene
 • Spletno gostovanje
 • Kreiranje domenskih mailov
 • Do 15 podnstrani
 • Analiza konurence
 • Analiza ključnih besed
 • Pomoč pri pripravi vsebin
 • Napredno oblikovanje vseh elementov strani
 • Osnovna on-site optimizacija
 • Kontaktni obrazci
 • Google zemljevid
 • Povezave s socialnimi omrežji
 • Prilagoditev mobilnim napravam
 • Piškotki in splošni pogoji uporabe
 • Namestitev Google Analytics
 • Namestitev Google Search Console
PRODAJNIK

Izdelava spletnih strani - DOBRO JE VEDETI

Odgovori na pogosto zastavljena vprašanja.

01

Spletna stran in spletno mesto

Spletna stran je dokument za besedilom, ki ga pokaže spletni brskalnik. Na spletni strani so lahko prikazane različne vsebine. Med te vsebine štejemo besedila, slike, grafe, dokumente, programe, različne video in zvočne posnetke, animacije in še in še. Spletne strani so napisane v HTML jeziku. Spletne strani se nahajajo na spletnem naslovu (URL), ki pri nas lahko izgleda tako https://www.webster.si/izdelava-spletnih-strani/.

Spletno mesto ali spletišče je skupek več različnih spletnih strani, ki so povezane v smiselno celoto. Spletno mesto ima svoj naslov (domeno) in je locirano na spletnem strežniku. Do spletnega mesta dostopamo preko spletnega naslova, ki je v našem primeru https://www.webster.si/.

Spletna stran je v današnjem digitalnem svetu pomembno orodje pri predstavitvi vsebin ciljnim uporabnikom. Če ste umetnik, podjetnik, posameznik, veliko podjetje ali državna institucija in želite svetu kaj sporočiti, je izdelava spletne strani najboljši način za to. Sporočilo spletne strani je uporabnikom na voljo v vsakem trenutku, 24 ur na dan, sedem dni v tednu. Za dostop do spletnih strani je potrebna le elektronska naprava in povezava s spletom.

Pred izdelavo spletne strani je treba spletni strani določiti namen, funkcionalnost, ciljno publiko, osnovne barve, tipografijo pisave, sestaviti vsebino, dodati medijske vsebine in vse skupaj grafično zaokrožiti v smiselno celoto. Nameni spletnih strani so lahko prodaja izdelkov/storitev, predstavitve podjetij, izdelkov, posameznikov, določenih tematik, delitev izkušenj z drugimi uporabniki spleta (forumi), informiranje prebivalstva, ipd.

Pri izdelavi spletnih strani je njen namen, naše najbolj pomembno vodilo. Namen spletne strani pove kakšna mora biti spletna stran in kako kompleksna bo. Na eni strani imamo lahko spletne trgovine in vrhunske, grafično dovršene spletne strani z ogromno digitalnimi vsebinami, na drugi pa popolnoma dolgočasne tekstovne spletne strani. Če sporočevalec želi spletno stran predstaviti čim več iskalcem njegove vsebine, mora biti spletna stran kakovostno optimizirana in vpisana v spletne iskalnike.

Domena in spletno gostovanje

Izdelava spletnih strani se običajno začne že ob ideji nastopa na svetovnem spletu. Za nastop rabimo naslov, kjer bodo uporabnikom vsebine na voljo. Ta naslov se imenuje domena. Domena je del spletnega naslova (URL) preko katerega uporabniki dostopajo do spletnih strani. Vsaka domena mora biti unikatna in se mora razlikovati od drugih. Domena je sestavljena iz domene (npr. webster) in domenske končnice (npr. .si).

Pri izbiri domene je pomembno, da je enostavna, se razlikuje od konkurenčnih in po možnosti predstavlja kaj uporabniki na tem naslovu lahko najdejo. V kolikor je mogoče naj domena vsebuje tudi tisto ključno besedo, ki je za spletno mesto najbolj pomembna. To bo prispevalo, k boljšim uvrstitvam spletne strani v iskalnikih. Ko je domena izbrana, je treba izbrati še domensko končnico (.si, .com, .net, .info, .org, itd.). Izmislite si domeno in preverite če je še prosta kar TU.

Po izbiri domene sledi njena registracija in izbira spletnega gostovanja, kjer domena gostuje. Spletno gostovanje je prostor na strežniku, kjer so shranjene vse datoteke, ki sestavljajo spletno stran. Pri izbiri gostovanja je treba upoštevati potrebe in želje lastnika spletne strani, varnost strežnika, možnosti nadgradnje na večji paket ter velikost in kompleksnost spletne strani.

02
03

Izdelava spletnih strani in WordPress

Spletna stran je ogledalo podjetja in velikokrat predstavlja prvi stik kupca s podjetjem. Kupci si na spletni strani lahko ogledajo praktično vse, kar jih zanima (teksti, fotografije, video predstavitve, blogi, chati, komentarji strank, povezave s socialnimi omrežji, hitri kontakti,…). Tu se pojavi prva možnost, da uporabnika spletne strani, spremenimo v dolgoročnega kupca. Zato morajo biti vsebine predstavljene na privlačen način, teksti morajo biti kakovostni, barve morajo biti usklajene,… Spletna stran mora biti enostavna za uporabo, delovati mora hitro in biti prilagodljiva za mobilne naprave.

Wordpres je najbolj razširjen odprtokodni CMS sistem (sistem za urejanje vsebine), ki danes poganja več kot 2/5 vseh spletnih strani. Je najbolj priljubljena in dovršena platforma za izdelavo tako enostavnih, kot tudi zelo zapletenih spletnih strani. WordPress spletne strani so v osnovi sestavljene iz WordPress sistema in različnih vtičnikov. So hitre, enostavne za urejanje in cenovno najbolj dostopne. WordPress spletne strani so tudi do potankosti prilagodljive za mobilne naprave (tablični računalniki, pametni telefoni,…), hkrati pa jih je lažje tudi optimizirati za spletne iskalnike.

Spletne strani postavljene v WordPress-u so enostavne za urejanje in spreminjanje. Z nekaj znanja je mogoče hitro spremeniti grafično predlogo spletne strani. S tem se lahko spremeni ali osveži izgled spletne strani, ne da bi posegli v vsebinski del spletišča. Vsebinski del spletne strani (teksti, fotografije, grafike, videe,..) se v WordPress sistemu, enostavno spreminja, dodaja, briše brez nujnega znanja programiranja. Če predstavitvena WordPress spletna stran preraste samo sebe, se tu vedno lahko dodajajo razširitve kot so spletna trgovina, on-line rezervacije storitev, forumi, avkcije, galerije, ipd.

Optimizacija spletne strani

Optimizacija spletnih strani je poseben in zahteven postopek s katerim spletne strani prilagodimo, tako da jih uporabniki v spletnih iskalnikih najdejo hitreje kot konkurenčne. Kakovostno optimizirane spletne strani praviloma dosegajo najvišja mesta v iskalnikih in s tem služijo svojemu namenu – postanejo najboljši tržnik in oglaševalec v podjetju.

Webster.si smo mnenja, da se morata izdelava spletne strani in on-site optimizacija spletne strani izvajati istočasno. On-site ali tehnična optimizacija spletne strani je del SEO optimizacije, pri katerem pravzaprav lahko naredimo največ. Tu je pomembno, da so URL-ji usklajeni z H1, H2, H3,… naslovi in podnaslovi, da so multimedijska gradiva ustreznih formatov in so ustrezno poimenovana. Nujno je tudi, da spletna stran deluje hitro in brez napak. Vsebina spletne strani mora biti kakovostna, vsebovati pa mora zadostno gostoto ključnih besed.

Spletne strani s kakovostno on-site optimizacijo imajo spletni iskalniki radi, zato se take strani pogosto znajdejo na boljših pozicijah med zadetkih iskanja. Dobre pozicije med zadetki iskanja so pomembne za obisk vsake spletne strani, saj uporabniki spleta kar v 93% informacije iščejo s pomočjo spletnih iskalnikov (Google, Bing, Yahoo, Najdi.si,…). Uporabniki spleta največ pozornosti namenijo spletnim stranem, ki so na prvi strani rezultatov iskalnikov. Optimizacija spletne strani nedvomno poveča obisk spletne strani, vpliva na prodajo, prihodke in prepoznavnost podjetja.

04
05
Vzdrzevanje spletnih strani webster support

Vzdrževanje in posodabljanje spletne strani

Spletne strani morajo biti hitre, varne, v koraku s časom in dobro vzdrževane. Redno vzdrževanje in posodabljanje spletne strani zmanjša tveganje za nastanek spletnih težav. Če spletna strani NI redno vzdrževana je lahko izpostavljena različnim tveganjem. Tu izpostavljamo hekerske napade in vdore v sistem, izgubo vsebin, počasno delovanje spletne strani, zmešnjavo na spletni strani in ne nazadnje tudi zrušitve spletnih strani.

Spletne strani narejene v WordPressu je treba posodabljati vsaj enkrat mesečno. Ko se lotimo posodobitev je treba narediti varnostno kopijo spletne strani, posodobiti WordPress sistem, teme, predloge in vtičnike. Hekerji in računalniški roboti za napade na spletne strani, kontinuirano iščejo ranljivosti CMS sistemov, skozi katere na spletne strani naložijo svoje škodljive viruse. Na drugi strani redne posodobitve, te ranljivosti odpravljajo in s tem varujejo spletne strani.

Samooskrba spletnih strani

Izdelava spletnih strani zahteva zajeten kup znanj in iznajdljivosti. Ko pa je spletna stran enkrat postavljena in objavljena je urejanje spletnih vsebin razmeroma preprosto. Z nekaj osnovnega znanja WordPressa lahko spletno stran ureja vsak računalniški amater. V kolikor ste vešči dela z računalnikom, vas lahko že v nekaj urah naučimo osnov urejanja spletnih strani. V kolikor pa se oseba ne mara družiti z računalnikom, vsekakor priporočamo, da to delo prepustite strokovanjakom.

Pri urejanju spletne strani je treba paziti, da se ohranja tudi optimizacija spletne strani. Če se ta zruši, se lahko spletna stran znajde na začetku in hitro izgubi mesta v spletnih iskalnikih. To bi imelo lahko za podjetje veliko negativnih posledic (slab obisk spletne strani, manjša prodaja, manjši prihodki,…).

06
07

Izdelava spletne strani po dobri ceni

Izdelava spletnih strani je zahteven proces, ki zahteva kar nekaj različnih znanj, talentov in veščin. Cena izdelave spletne strani je odvisna od kompleksnosti projekta, želja in potreb stranke, dostopa do vsebin in ne nazadnje optimizaciji spletne strani. Sporočite nam ideje in želje, mi pa vam bomo z veseljem sestavili individualno ponudbo glede na vse vaše potrebe.

Cene enostavnih spletnih strani se pri nas začnejo že pri 395,00 eurih (ste lastnik spletne strani) in vključujejo vse nujno za predstavitveni spletni nastop. Informativni cenik izdelave spletnih strani najdete v rubriki zgoraj, za bolj točne informacije smo vam na voljo preko kontaktnega obrazca ali na Webster telefon 040 611 024.

Ker se zavedamo, da obstaja veliko ljudi, ki še niso najbolj prepričani v moč spleta in spletnega nastopanja, smo na voljo tudi za najem spletnih strani. Pri nas lahko naročite spletno stran, ki bo povsem prilagojena vašim željam, hkrati pa vam izdelave spletne strani ne bo treba plačati. Spletno stran izdelamo za vas in jo postavimo na splet brez velikih investicij. Najem spletne strani se obračunava mesečno za v naprej določeno obdobje. Izdelava spletnih strani je v vsakem primeru prilagojena vašim željam in potrebam.

Imate v mislih kakšen projekt ali sodelovanje? Izdelava spletnih strani po vaši meri je naše glavno vodilo.