Najboljši CMS za izdelavo spletne strani v 2021

Najboljši CMS v 2021 izdelava spletnih strani

Najboljši CMS za izdelavo spletne strani v 2021!

 

Profesionalno izdelana spletna stran je vaše pomembno marketinško orodje, s katerim lahko nagovorite ogromno število potencialnih strank. Spletna stran je ogledalo vašega podjetja in mora biti urejena, pregledna, ažurna, funkcionalna in vedno v koraku s časom. Vse to in še več lahko dosežete, če si izberete najboljši CMS v letu 2021.

Je bila vaša spletna stran oblikovana v letu 2000 in si želite osvežitve in modernizacije?  Ste se odločili za novo spletno stran in še razmišljate na kateri CMS platformi jo narediti? Že veste kaj je CMS sistem in kateri je najboljši?

Verjetno ne!? Zato ste tukaj!

Razumemo, da je izbira sistema za urejanje vsebin (CMS) težka odločitev za vsako podjetje. Webster.si smo preizkusili že nekaj CMS platform in lahko rečemo, da nekatere preprosto niso dovolj dobre. Prepričani smo, da bo do konca prispevka odločitev o izbiri vmesnika za urejanje vsebin veliko lažja.

 

Kaj je CMS sistem?

 

Uporabnikom je na voljo veliko različnih CMS platform. Katera bo dobila prednost je odvisno od njihovih lastnosti. Uporabnost in prilagoditve vašim idejam so ključ do uspešnega spletnega nastopa. Izpostavljamo nekaj pomembnih lastnosti boljših CMS sistemov.

 

Uporabniku prijazen CMS

 

Najboljši CMS sistem mora biti enostaven in uporaben tako za administratorje, kot tudi za obiskovalce spletne strani. CMS mora biti v prvi vrsti prijazen administratorju, saj je ta tisti, ki skrbi za urejanje, posodabljanje in delovanje spletne strani. Če je vmesnik enostaven in dovršen lahko veliko nujnih klikov (posodobitve vtičnikov in tem, dodajanje in urejanje vsebin…) lastnik/administrator spletne strani opravi kar sam, brez spletne agencije. Poznalo bi se pri računu za spletne storitve.

 

Pripravljene teme in unikatni design

 

V kolikor ste oseba, ki želi vse opraviti sama priporočamo CMS, ki nudi veliko izbiro v naprej pripravljenih tematskih spletnih strani. Tako si lahko izberete temo in jo z nekaj znanja in kliki prilagodite svojim potrebam. Tema naj bo taka, ki omogoča urejanje in prilagajanje čim več delov spletne strani (idealno brez kodiranja). Bolj zahtevnim podjetjem vsekakor priporočamo unikatni design, s katerim bi se oddaljili od konkurence in si zagotovili svojo lastno prepoznavnost.

 

Prilagajanje in spreminjanje vsebin

 

CMS naj omogoča enostavno dodajanje novih strani, vtičnikov in tako imenovane drag and drop vmesnike, s katerim boste lažje dodajali in urejali svoje vsebine. Vaše kreacije bodo vidne v realnem času in tako jih boste lažje prilagajali, spreminjali in popravljali. Vtičniki bodo poskrbeli za nadgradnjo spletne strani in lažje dodajanje fotografij, grafov in preglednic. Nekateri dodatki in razširitve lahko znatno prispevajo tudi k hitrejšemu delovanju spletnih strani.

 

Prenosljivost vsebine

 

Ob vse večjem tehnološkem napredku je praktično nemogoče napovedati kateri CMS bo naslednje leto ali 2 za nas najboljši. Zato je pomembno tudi, da ta omogoča enostaven izvoz in prenos vsebine spletne strani med različnimi CMSji in ponudniki gostovanja. Tako bodo ob spremembah ali prenosih med ponudniki, vaša spletna vsebina z manj škode, hitro spet na voljo.

 

Dodatna roka pri optimizaciji spletne strani

 

Spletni iskalniki ustvarijo kar 93% celotnega spletnega prometa in so glavna pot za povečanje obiska spletnih strani. Če CMS in spletna stran nista dobro optimizirana, že izgubljate tiste potencialne stranke, ki ponudnike iščejo na spletu. Kakovost spletne strani je bolj pomembna kot kadar koli prej. Kralj iskanja Google je vsako leto pametnejši in vedno hitreje prepozna za las boljše spletne strani, ki jih med zadetki iskanja uvrsti višje. Boljši CMS si izberete, več možnosti imate, da bo vaša spletna stran uvrščena višje.

 

Varnost in podpora uporabnikom

 

Varnost spletne strani je dandanes bolj pomembna kot kadarkoli. Po podatkih Forbesa se vsak dan zgodi več kot 30.000 hekerskih vdorov v spletne strani. Naredite vse, da vaša spletna stran, ne bo med njimi. Izberite najboljši CMS, ki se redno posodablja, je dobro zaščiten pred hekerskimi napadi in za katerega skrbi številčna ekipa računalničarjev. Ta ekipa bo poskrbela za nemoteno delovanje sistema in podporo strankam.

Boljše CMS platforme uporablja večje število strokovnjakov, ki so tudi člani raznih spletnih skupnosti in forumov z veliko koncentracijo znanja in informacij. Tu lahko hitro najdemo veliko koristnih informacij in pomoč pri reševanju težav.

 

Koliko plačati za najboljši CMS?

 

Star pregovor pravi: ˝Koliko denarja, toliko muzike!˝. Websterji menimo, da je izbira CMS sistema ena redkih odločitev, pri kateri to ne drži.

Na eni strani obstaja veliko platform pri katerih je treba plačevati mesečno ˝najemnino˝. Pri takih platformah navadno niste lastniki spletne strani in  njene vsebine. Spletna stran je počasna, narejena na predlogi, prilagoditve so slabe ali celo onemogočene. Vsebine spletne strani običajno ni mogoče prenašati, ob enem pa jo lahko platforma kadarkoli ukine.

Na drugi strani obstajajo brezplačni sistemi za urejanje vsebine. Tu je uporaba za osnovno delo brezplačna, za vrhunske rezultate pa je treba doplačati, vendar je kakovost glede na ceno več kot odlična. Izberite najboljši CMS sistem na katerem lahko vaš projekt, kar najbolj prilagodite sebi in potrebam svojega podjetja.

 

WordPress, najboljši CMS za izdelavo spletne strani v letu 2021

 

Glede na vse naštete kriterije je naša prva izbira CMS sistema za urejanje spletnih vsebin zagotovo WordPress. Je najbolj razširjen odprtokodni CMS sistem, ki danes poganja več kot 39% vseh spletnih strani. Je najbolj priljubljena in dovršena platforma za izdelavo tako enostavnih kot tudi zelo zapletenih spletnih strani. WordPress CMS urejevalnik odlikujejo neskončne možnosti razširitev in prilagoditev vsebin, spletne strani pa so hitre, enostavne za urejanje in cenovno dostopne.

 

Najboljsi CMS za izdelavo spletnih strani WordPress

 

WordPress po odlični ceni uporabljajo tudi najbolj zahtevni (CNN, NFL, NBC)

 

WordPress poganja več kot 39% vseh obstoječih spletnih strani in ima večji (60%) tržni delež, kot vsi ostali CMS sistemi skupaj. To pomeni, da na svetu obstaja veliko WordPress skupnosti, blogov in forumov kjer boste zagotovo našli odgovore na številna vprašanja. Pomoč si lahko najdete praktično iz domačega naslonjača.

WordPress je popolnoma brezplačen, ni začetne investicije, ni nikakršnih mesečnih stroškov. Enostavno ga namestite na svojo domeno in izdelava spletne strani se lahko prične že z nekaj kliki. Uporaba CMS ja vas bo stala 0,00 eur, ob tem pa vam bo na voljo ogromna količina brezplačnih razširitev in dodatkov za še bolj popolno spletno stran. Pri izdelavi WordPress spletne strani sta nujna le stroška registracije domene in njeno gostovanje.

 

Varnost, prenosljivost vsebine in prilagodljivost

 

WordPress je na voljo v več kot 100 jezikih, se redno posodablja in je zasnovan za rast in razvoj spleta. CMS je popolnoma združljiv z SSL certifikati, ob enem pa ga pred hekerskimi napadi varuje velika skupina varnostnih strokovnjakov. Je vaša spletna stran lahko še bolj zaščitena? Če se odločite za menjavo CMSja, je omogočen uvoz in izvoz vsebin v XML formatu.

WordPress velja za najbolj prilagodljiv CMS sistem na svetu. Z njim omejitev praktično ni. Nudi več kot 58.000 vtičnikov s katerimi lahko naredite vse. Oblikovati je mogoče menije, kontaktne obrazce, medijske vsebine, tabele, grafe in gumbe. Nudi tudi neskončno prilagoditev pisav, barv in ozadij. Elemente lahko postavite kamorkoli si želite in jim spreminjate oblike, barve ter velikosti. V kolikor niste dizajnerski tip človeka, lahko izbirate med več kot 8.000 temami spletnih strani, ki jih je mogoče personalizirati do potankosti.

 

Najboljši CMS WordPress in optimizacija spletne strani

 

WordPress je zasnovan tako, da je on-site optimizacija vsebine spletnih strani za iskalnike čim bolj enostavna. Ne bo je opravil sam, a je v veliko pomoč. Namestite si lahko veliko različnih vtičnikov (AIOSEO, SEMRush, Yoast SEO, SEO Press, Rank Math, WP Rocket, Monster Insights,…), ki bi utegnili znatno prispevati, k višjim mestom v spletnih iskalnikih. Nam pri optimizaciji spletne strani med drugimi pomaga Yoast SEO, namestite si ga tudi vi.

 

Joomla zapleten CMS sistem

 

Joomla izdelava spletnih strani

 

Joomla je s 7% tržnim deležem, drugi najbolj razširjeni odprtokodni CMS sistem za izdelavo spletnih strani. Je CMS, ki je bolj primeren za kompleksnejše spletne strani in zahteva nekaj več znanja, izkušenj in iznajdljivosti kot WordPress. Joomla v primerjavi z WordPressom, nudi veliko manj različnih tem in razširitev. Brezplačnih, modernih in ˝good looking˝ tem je manj, pri plačljivih pa je ta delež večji. Joomlo podpira približno 8.000 razširitev (t.j. WordPress – vtičniki, Drupal – moduli), med katerimi boste zagotovo našli tiste najpomembnejše. Še vedno boste lahko urejali galerije, tekste, naslove, kontaktne obrazce in si pomagali pri optimizaciji spletne strani. Pri dodajanju nekaterih funkcionalnosti pa bi skoraj zagotovo potrebovali plačljive razširitve ali celo pomoč strokovnjakov.

 

Drupal CMS sistem

 

Drupal idelava spletne strani

 

Drupal je še tretji najbolj priljubljen odprtokodni CMS sistem, ki poganja približno 5% vseh spletnih strani brez lastnega CMSja. Ni primeren za ustvarjalce začetnike, saj je delo s to platformo nekoliko bolj zapleteno. Priporočamo ga za najbolj dovršene spletne strani z veliko količino digitalnih vsebin (univerze, medijske hiše, vladne spletne strani,..). Drupal se ponaša z 44.000 moduli (tj. WordPress – vtičniki, Joomla – razširitve), ki so glede na WordPressove vtičnike težji za uporabo. Dobrih brezplačnih tem je znatno manj, plačljive pa so lahko v končni ceni kar drage.

 

WIX ˝brezplačna˝ izdelava spletne strani

 

WIX je v resnici mesečno plačljiva CMS platforma za enostavno izdelavo spletnih strani. Izdelava je res preprosta a hkrati tudi slaba za ključne lastnosti dobrih spletnih strani. Vse deluje po sistemu v naprej izdelanih predlog/templatov, ki omogočajo zelo malo prilagoditev. Optimizacija WIX spletne strani je nemogoča in tako slaba za spletne iskalnike, da bi se lahko vaša stran znašla na 200. poziciji med zadetki iskanja. Če bi želeli iz vaše spletne strani iztisniti kaj več kot kontaktne podatke, bi morali spletno vsebino prenesti na drugo platformo. Pri WIXu je to nemogoče in bi morali narediti vse od začetka.

 

Prenavljate vašo spletno stran ali imate v mislih popolnoma nov projekt?

 

Webster.si smo vam na voljo za vse informacije v zvezi z našim delom. Pomagali vam bomo od ideje in registracije domene, izbire gostovanja do izdelave spletne strani, izdelave logotipa ali vizitk. Smo idealni partner, tudi če si želite povečati obisk spletne strani. Tega se za vaš dolgoročni uspeh lotimo premišljeno in sistematično. Za hitre in učinkovite rezultate priporočamo spletno oglaševanje (Google, Facebook). V kolikor ste tekači na dolge proge, pa je najboljša rešitev optimizacija spletne strani. Kontaktirajte nas, sporočite nam vaše ideje in zamisli, z veseljem vam bomo oblikovali brezplačno ponudbo.

Drugi članki

Imate v mislih kakšen projekt ali sodelovanje?